A quiz: Are you a materialist or idealist?

Hot topics in delusion and rationalization.
Jeff
Posts: 405
Joined: Sat Jun 05, 2004 6:01 pm

Post by Jeff »

Interesting Ian wrote: There's an explanation of how a car engine works. You look at the component parts and how they fit and function together.

An explanation of why we see redness cannot be so reduced. All we have are physical processes. Presumably a particular process in the brain is the particular correlate of the actual experience of redness. But you cannot derive this experience. All you can derive are other physical processes. This is all that's required for a car engine, or indeed anything else pertaining to the world; apart from conscious experiences.

What on earth do you think the mind/body problem is??

You should realise by now that I don't just say these things.
You do. The explanation of how color vision works has been provided. You just seem to be unable to understand it.
That's all right, you have something in common with a minority of college freshmen, a metaphorical form of Daltonism when it comes to color vision.
bcrispi
Posts: 1
Joined: Sun Jan 21, 2018 12:39 pm

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by bcrispi »

(1) Telepathy would occur when one person could receive another person's thoughts, without speech or electronics. On present evidence is telepathy (a) impossible, (b.) unlikely, (c) possible, or (d) actual?

D

(2) Suppose that there were firm evidence of telepathy. Would this mean that physics ought to be (a) abandoned, (b) supplemented with a very different discipline, (c) expanded, (d) left as it is?

B

(3) Suppose there were statistical evidence that the positions of the planets influence human fate. Would this be because of (a) an accident, (b) unknown causal processes, (c) something beyond our understanding, or (d) the truth of astrology?

C

(4) That human beings can survive death is (a) likely, (b) possible, (c) unlikely, (d) impossible.

B

(5) That today's physics may someday be seen as wildly inaccurate myth is (a) impossible, (b) unlikely, (c) possible, (d) probable.

C

(6) Where are rainbows: (a) in the sky, (b) in people's minds, (c) in raindrops, (d) nowhere?

B

(7) Numbers are (a) fictions, (b) marks on paper, (c) ideas in our minds, (d) objects independent of us.

C

(8) Compare democracy (in politics) and energy (in science): (a) energy and democracy are both just concepts we use to describe our experiences; (b) both energy and democracy are dubious concepts; (c) energy is a useful concept and democracy a dubious one; (d) energy is real and democracy is just an idea.

A

(9) A factor in many diseases is 'stress', which in part depends on a person's experiences and emotions. The suggestion that stress might one day be understood in purely physical terms is (a) likely, (b) possible, (c) improbable, (d) impossible.

D

(10) Brain chemistry seems to be connected with some severe mental disorders. The possibility that a person's personality might be completely explicable in terms of their brain chemistry is (a) crazy, (b) far-fetched, (c) likely, (d) probable.

B

(11) People who believe that they are biological organisms governed by biological principles are likely to treat other people in a way that is (a) more understanding than, (b) different from, (c) the same as, (d) less understanding than those who believe that humans are exceptions to the principles governing other animals behaviour.

D
Anaxagoras
Posts: 29438
Joined: Wed Mar 19, 2008 5:45 am
Location: Yokohama/Tokyo, Japan

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Anaxagoras »

What is this thread necromancy?

Noob? I think the person you are responding to is long gone. Check out some more recent threads or start your own if there's a topic you want to discuss.
ed
Posts: 41066
Joined: Tue Jun 08, 2004 11:52 pm
Title: G_D

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by ed »

https://i.pinimg.com/736x/92/92/fc/9292 ... mworks.jpg
ed
Posts: 41066
Joined: Tue Jun 08, 2004 11:52 pm
Title: G_D

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by ed »

:)
Doctor X
Posts: 74292
Joined: Fri Jun 04, 2004 8:09 pm
Title: Collective Messiah
Location: Your Mom

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Doctor X »

Depeche Mode sucked.

--J.D.
Pyrrho
Posts: 31622
Joined: Sat Jun 05, 2004 2:17 am
Title: Man in Black
Location: Division 6

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Pyrrho »

Probably a spammer. The post duplicates content from the OP.
Carr
Posts: 171
Joined: Sun Mar 05, 2017 9:01 am
Title: Floor Walker
Location: Road Prison 36

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Carr »

There's no spammin' in the building!

Any man who spams spends a week in the box!
Rob Lister
Posts: 23535
Joined: Sun Jul 18, 2004 7:15 pm
Title: Incipient toppler
Location: Swimming in Lake Ed

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Rob Lister »

Abdul Alhazred wrote:
Pyrrho wrote:Probably a spammer. The post duplicates content from the OP.
Spamming to what end? It makes no sense. Or is spamming an end in itself?
It doesn't make sense but there it is.
Pyrrho
Posts: 31622
Joined: Sat Jun 05, 2004 2:17 am
Title: Man in Black
Location: Division 6

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Pyrrho »

IIRC they get paid in Somali shillings.
Doctor X
Posts: 74292
Joined: Fri Jun 04, 2004 8:09 pm
Title: Collective Messiah
Location: Your Mom

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Doctor X »

To see whether they can post and, potentially, break into the page to host various scam links and the like.

--J.D.
Rob Lister
Posts: 23535
Joined: Sun Jul 18, 2004 7:15 pm
Title: Incipient toppler
Location: Swimming in Lake Ed

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Rob Lister »

Doctor X wrote:To see whether they can post and, potentially, break into the page to host various scam links and the like.

--J.D.
It seems like a lot of work for such a low return. But yea, there it is.
Nyarlathotep
Posts: 49694
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:50 pm

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Nyarlathotep »

Heh. I forgot "Interesting Ian" even existed.

Not all that interesting, then
Doctor X
Posts: 74292
Joined: Fri Jun 04, 2004 8:09 pm
Title: Collective Messiah
Location: Your Mom

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Doctor X »

Like claus' newsletter, he was a contradiction in terms.

--J.D.
Rob Lister
Posts: 23535
Joined: Sun Jul 18, 2004 7:15 pm
Title: Incipient toppler
Location: Swimming in Lake Ed

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Rob Lister »

he was more interesting than claus.
Tommy D
Posts: 106
Joined: Wed Jul 03, 2013 12:03 am
Title: Real Funny Guy

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Tommy D »

"Just sayin'?!" What, the fuck, you "just sayin?!" Tell me!
Pyrrho
Posts: 31622
Joined: Sat Jun 05, 2004 2:17 am
Title: Man in Black
Location: Division 6

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Pyrrho »

The horror.
Doctor X
Posts: 74292
Joined: Fri Jun 04, 2004 8:09 pm
Title: Collective Messiah
Location: Your Mom

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Doctor X »

Too dark altogether.

--J.D.
Violante
Posts: 1
Joined: Tue Jun 08, 2021 9:26 pm

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Violante »


1. A
2. C
3. B
4. C
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10. B
11. D
Captain
Posts: 376
Joined: Thu Aug 23, 2012 11:47 pm
Title: Captain
Location: On the verandah in the cool breeze.

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Captain »

I hope you ain't gonna be a hard case.
Fid
Posts: 1538
Joined: Sun Jun 06, 2004 3:45 pm
Location: The island of Atlanta

Re: A quiz: Are you a materialist or idealist?

Post by Fid »

~~~~~ deleted not worth the effort